Små værker tjener godt på regulerkraft

Priserne for at stille produktion til rådighed for elsystemet har været høje siden sommer, skriver Nyhedsmagasinet OmEnergi.

Det bliver en stadig bedre forretning for de mindre kraftvarmeværker at deltage i regulerkraftmarkedet for elektricitet. Priserne for at stille produktionen til rådighed for elsystemet har været høje siden sommer. De gunstige betingelser har resulteret i, at over 30 værker nu dækker mere end en tredjedel af Energinet.dk's samlede behov for manuelle opreguleringsreserver i Vestdanmark.

- Principielt er der intet til hinder for, at decentrale værker kan dække hele behovet for manuelle reserver, siger økonom i Energinet.dk's Markedsafdeling, Henning Parbo, til Energinet.dk's eksterne blad, som nu er på gaden med årets næstsidste udgave.

Læs mere i Nyhedsmagasinet OmEnergi nr. 5/06

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.