Søkabel til Rødsand havmøller er nået i land

I går onsdag den 26. august kl. 18.30 kunne JD Contractor – som ejer kabelskibet H.P Lading – melde, at enden af det ca. 10 kilometer søkabel til Rødsand 2-havmølleparken var nået velbeholdent i land.

Udlægningen af kablet begyndte i fredags, hvor den ene ende af kablet blev gjort fast til transformerplatformens fundament. Herefter trak kabelskibet sig langsomt fremad mod land ved hjælp af ankre, samtidig med at kablet blev rullet ud på havbunden og lagt ned i den forgravede rende. 

De sidste godt 700 meter af kablet blev lagt ud i går. Denne del af operationen blev udført ved hjælp af dykkere, gummibåde og små pontoner, som kablet blev lagt på, inden et spil på land trak kablet i land.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.