Stor amerikansk interesse for den danske vindcase

Der er stor amerikansk interesse for de danske erfaringer med integration af store mængder vindkraft. Energinet.dk var tirsdag den 22. februar 2010 vært for en amerikansk delegation, med deltagere fra en række stater, forbundsniveauet, interesse organisationer og den amerikanske ambassade.

Ved besøget på Energinet.dk blev gæsterne præsenteret for, hvordan Danmark arbejder med integration af store mængder vindenergi i elsystemet, og fik en introduktion til det nordiske elmarked. Gæsterne blev også orienteret om Energinet.dk's arbejde med udvikling af 'SmartGrids' konceptet og det planlagte fuld skala demonstrationsprojekt på Bornholm - EcoGrid EU. Endelig besøgte gæsterne kontrolrummet.

Der var stor interesse for de danske erfaringer fra vores amerikanske gæster. Som en af gæsterne fx udtrykte det: "Vores elsystem er ikke liberaliseret. Men vi sidder lige nu og overvejer, om vi skal åbne for større markedsdeltagelse. Jeres input har givet mange ideer og inspiration til, hvordan vi måske kan gribe det an".

Den amerikanske delegation var i Danmark for at deltage i 'Green Grid Symposium'. Green Grid Symposium er udviklet i et samarbejde mellem Energinet.dk, Klimakonsortiet og Vindmølleindustrien.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.