Storebælt op på fuld styrke

I går blev der for første gang sendt 600 MW på Den elektriske Storebæltsforbindelse som led i testen af den nye forbindelse. 600 MW er forbindelsens fulde effekt.

- Testen går over al forventning, og vi har kun fundet enkelte mindre problemer, siger projektleder Jens Peter Kjærgaard, Energinet.dk. 

Uden indflydelse på elspotmarkedet
Den transport på Storebælt, der foregår i testfasen, påvirker ikke elspotmarkedet.

- For ikke at forstyrre prisdannelsen på elspotmarkedet udligner vi transporten på Storebælt over udlandsforbindelserne til Norge og Sverige, fortæller driftsingeniør Allan Sjøgren, Energinet.dk. - Det vil sige, at hvis vi fx sender 600 MW fra Jylland-Fyn til Sjælland, sender vi samtidig 600 MW fra Sjælland til Sverige og fra Sverige til Jylland-Fyn

Planen er, at Den elektriske Storebæltsforbindelse sættes i kommerciel drift den 20. august 2010.

Bemærk: I forbindelse med testen er tallene på ”Elsystemet lige nu” kun korrekte på kortet over hele Danmark. Tallene for henholdsvis Øst- og Vestdanmark er behæftede med fejl, idet transporten på Den elektriske Storebæltsforbindelse ikke er medtaget. De kommer først med, når forbindelsen sættes i kommerciel drift.

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.