Storebælts-kabler snart klar til spændingstest

Det 12 cm tykke jævnstrømskabel til Energinet.dk's elektriske Storebæltsforbindelse er kommet velbeholdent i land ved Mullerup Havn nord for Korsør. Det skete efter en uproblematisk udlægning fra Fyn på ca. halvandet døgn fra kabelfartøjet "Henry P. Lading".

Selve udlægningen sluttede ca. 500 meter fra kysten, hvorfra montører og dykkere fra firmaet JD Contractor tirsdag aften flådede det tunge kabel (ca. 45 kg pr. meter) det sidste stykke til land på små pontoner. Et spil trak kablet ind til kysten og videre ca. 100 meter ind i landet.

Det 32 kilometer lange søkabel muffes i uge 32 sammen med det fynske landkabel og ugen efter med det sjællandske.

I dagene 13. og 14. august spændingstester leverandøren ABB hele kabelsystemet på i alt 58 kilometer mellem omformerstationerne i Fraugde sydøst for Odense og Herslev nord for Høng. Det sker ved at sætte ca. 900 kV på systemet i en kortere periode.

Den elektriske Storebæltsforbindelse går efter planen i drift i efteråret 2010. 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.