Svenske flaskehalse koster danske elforbrugere dyrt

Svenskerne lader hånt om EU's regler for elmarkedet ved at beskytte egne elpriser og lade østdanske elforbrugere betale regningen. Det skriver Nyhedsmagasinet OmEnergi, som nu er på gaden.

Svenskerne lader hånt om EU's regler for elmarkedet ved at beskytte egne elpriser og lade østdanske elforbrugere betale regningen. Den har i de seneste fem år lydt på mindst 725 mio. kr., vurderer en rapport, som konsulentvirksomheden Copenhagen Economics har udarbejdet for Energinet.dk.
 
Svenska Kraftnäts håndtering af interne flaskehalse er også i strid med EU's konkurrenceregler, der forbyder misbrug af dominerende markedsposition, siger markedsdirektør Lene Sonne til Nyhedsmagasinet OmEnergi.

Tvisten skyldes, at svenskerne med jævne mellemrum flytter interne flaskehalse i elnettet ud til grænserne i et forsøg på at opnå ens pris i hele landet. - Flaskehalsproblemer i nettet skal håndteres der, hvor de fysisk opstår, men svenskerne afviser at medvirke til en langsigtet løsning, fastslår Lene Sonne.

Læs hele artiklen og resten af magasinet her.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.