Systemplan 2007

Energinet.dk har offentliggjort Systemplan 2007, som sætter fokus på integration af vedvarende energi, udviklingen i effektbalancer for elsystemet og behovet for ny gasinfrastruktur.

Systemplan 2007 sammenfatter Energinet.dk's aktiviteter på områderne forsyningssikkerhed og beredskab, transmission, marked, miljø samt forskning og udvikling. I år er der særligt fokus på analyser af "En visionær energistrategi 2025" og effektbalancerne på 10 års sigt, ligesom planen ser nærmere på to gasinfrastrukturprojekter – Skanled og LNG.

Integration af store mængder vedvarende energi skaber udfordringer – både i forhold til belastninger af nettet, systemtjenester og energibalancen. For at kunne imødegå udfordringerne er det nødvendigt at tage en bred vifte af virkemidler i anvendelse – udover nødvendige netforstærkninger er det fx regulere produktion på vindmøllerne, varmepumper, elpatroner, alternative tilslutningspunkter og placering af vindmølleparker.

Der skal etableres nye gasforsyningsveje til Danmark indenfor de nærmeste år. Energinet.dk er i gang med at undersøge en række muligheder for ny gasinfrastruktur, som både understøtter målene vedrørende forsyningssikkerhed og et velfungerende gasmarked. Formålet er at udpege den eller de forbindelser, som er mest optimale for Danmark.

Hent hele systemplanen

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.