Test af det fysiske gasflow fra Tyskland til Danmark

Tirsdag aften den 13. juli 2010 gennemførte systemoperatørerne i Danmark og Tyskland - Energinet.dk og Gasunie Deutschland - en fysisk test ved at sende gas fra Tyskland ind i det danske transmissionssystem

Testen blev udført af hensyn til det fremtidige fysiske og handelsmæssige behov for import af natur-gas til Danmark.

Energinet.dk forventer at afslutte alle operationelle og kommercielle aftaler i forhold til muligheden for import af op til 200.000 m3/t på afbrydelig basis via Ellund til det danske system fra oktober 2010.

Når testen blev gennemført den 13. juli 2010, skyldtes det, at det fysiske flow på det tidspunkt var tæt på 0 ved grænsepunktet. I Danmark lukkede Energi-net.dk for ventilen i Egtved, så naturgasnettet i Sydjylland blev isoleret og kun-ne håndteres separat ved et lavere tryk, som resulterede i et fysisk gasflow fra Tyskland.

Hen over sommeren og efteråret vil der blive gennemført yderligere tests for at sikre, at alle operationelle udeståender er afklaret, når en mere permanent im-port begynder.

For yderligere oplysninger kontakt Torben Brabo, tlf. 23 33 87 17.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.