Transformer til Rødsand 2 klar før tid

To måneder tidligere end planlagt er Energinet.dk nu klar til at tilslutte transformeren på platformen ved havvindmølleparken Rødsand 2 ved Lolland.

Den skulle egentlig først have været klar om to måneder, men godt og målrettet samarbejde mellem producent, transmissionsselskab og Energinet.dk har ført til, at transformeren til havmølleparken Rødsand 2 på platformen i Østersøen allerede nu er klar til at gå i drift.

- Det er virkelig gået stærkt med at få transformerstationen klar til at modtage og transformere energien fra havvindmølleparken. Vi er færdige to måneder før tid, og det viser, hvor meget godt og konstruktivt samarbejde betyder, siger projektleder Sven Rye fra Energinet.dk.

Transformerstationen skal samle energien fra 10 kabler á hver 33 kilovolt, der kommer fra vindmøllerne. Energien skal så transformeres til 132 kilovolt, som bliver sendt i land gennem et 9,5 kilometer langt søkabel, hvor det bliver forbundet med SEAS-NVE's landkabel ved Sakfjed Inddæmning.

E.ON er i fuld gang med at opstille havmølleparkens 90 vindmøller, som bliver koblet til transformerstationen, efterhånden som de bliver færdige. De første vindmøller forventes at bliver koblet på i løbet af kort tid og begynde at producere strøm. Hele vindmølleparken forventes at stå færdig til efteråret.

Yderligere oplysninger
Sven Rye, projektleder, Energinet.dk, mobil 2333 8863, svr@energinet.dk

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.