Udbud af afbrydelig nødforsyning

Det er Energinet.dk’s opgave at sikre forsyning af gas til det danske marked i situationer med nødforsynings. De situationer kan opstå ved alvorlige svigt af gasleverancerne til Danmark. Hvis det sker, overtager Energinet.dk ansvaret for at levere gas til alle danske forbrugere.

Afbrydelse af forsyningen af naturgas til de største forbrugere spiller en vigtig rolle i Energinet.dk’s beredskab i situationer med nødforsyning. Energinet.dk indgår derfor aftaler om afbrydelig nødforsyning med de største forbrugere i Danmark. Forbrugere med afbrydelig nødforsyning opnår rabat på betalingen for nødforsyning.

For at sikre en tilstrækkelig mængde afbrydelig nødforsyning så billigt som muligt gennemfører Energinet.dk i år et udbud af afbrydelig nødforsyning. Alle forbrugere med forbrugssteder med et årligt gasaftag på 2 mio. m3 eller mere har modtaget en invitation med posten til at deltage i udbuddet og indsende tilbud.

Rabatten ved afbrydelig nødforsyning bliver som noget nyt fastsat ved auktion. Energinet.dk vil efter auktionen indgå aftaler om afbrydelig nødforsyning med de forbrugere, der kan tilbyde afbrud til den laveste pris (rabat på betaling for nødforsyning).

Læs mere om krav og vilkår for at deltage i udbuddet

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.