Verdenspremiere: Spar penge med ny energiudsigt i TV Syd

Som verdens første får TV Syds seere fra i aften en energiudsigt, der skal få elkunderne til at bruge strøm på de tider af døgnet, hvor den er billigst. Det vil både gavne elregningen og miljøet. Samtidig bliver det nemmere at styre et elsystem, der som det danske har mange vindmøller.

Blæsten tuder om hushjørnet. Aftensmaden er spist, og familien er klar til at sætte sig til rette i sofaen. Netop nu kan det sagtens være både belejligt og økonomisk at starte opvaskemaskinen, sætte kaffen over og se tv. For strømmen er sandsynligvis billigere.

Det får 250.000 elkunder i Syd Energis forsyningsområde mulighed for at holde øje med dagligt, når de fra i aften vil få en "Energiudsigt" i fjernsynet med det kommende døgns elpriser time for time. Energiudsigten er ligesom vejrudsigten et kort indslag, der varer ca. et minut. Det er et forsøgsprojekt, som Energinet.dk står bag i samarbejde med Syd Energi, SydProduktion, Elsparefonden og Rambøll.

www.energiudsigten.dk har elkunderne også mulighed for at studere priser, sparetips, miljøbelastning og møde fokusfamilierne Sørensen og Knudsen.

-Energinet.dk er interesseret i at få afprøvet mulighederne for prisfleksibelt el-forbrug hos mange typer elkunder. Vi vil gerne have, at elkunderne bruger strømmen, når der er for meget af den, og den derfor er billig. Det er, når vindmøllerne producerer for fuld kraft og forbruget er lavt, hvad det er om natten. På sådanne tidspunkter skal vi integrere meget vindkraft i elsystemet, mens vi andre gange kun har meget lidt vindkraft at gøre godt med. Derfor har vi behov for, at både elsystemet og forbrugssiden er fleksibel, siger Kim Behnke, sektionschef i Energinet.dk. Han tilføjer, at Energiudsigten også er en fordel for miljøet og kan hjælpe Danmark med at spare på CO2-udledningen.

For at kunne få del i den billigere elpris kræver det, at kunderne indgår en aftale med Syd Energi om at komme med på spotmarkedet på elbørsen, og at husstanden har en elmåler, som Syd Energi kan fjernaflæse.

Det er første gang, der udvikles en Energiudsigt for private elkunder noget sted. Syd Energi vil i projektet udvikle de produkter og pristilbud, som elkunderne kan bruge til prisfleksibelt elforbrug.

Projektet forløber over to år og modtager 4,5 mio. kr. i støtte fra Energinet.dk via PSO-midlerne, og har et samlet budget på ca. 6,5 mio. kr.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.