Naturgas: Nu to-årig aftale om uafbrydelig kapacitet

Fra 1. september udbyder Energinet.dk 30% af den uafbrydelige kapacitet, der er tilgængelig på punkterne entry Nybro, exit Ellund og exit Dragør, på to-årige kapacitetsaftaler, der strækker sig over perioden fra 1. oktober 2010 til 30. september 2012.

De to-årige kontrakter tilbydes kun med start fra oktober i år. I 2011 vil Energinet.dk ikke tilbyde denne type kontrakter, fordi Energinet.dk afventer, hvordan salget af gaskapacitet bliver koordineret med transmissionssystemoperatørerne i vores nabolande. Dette sker efter udarbejdelsen af et fælles regelsæt ifølge den Tredje Liberaliseringspakke.

 

Den to-årige kapacitet vil blive tildelt transportkunderne ifølge ”først-til-mølle” princippet (first-come-first-served) på punktet entry Nybro og på pro-rata basis exit Ellund og exit Dragør.

 

Kapacitetsprisen for den to-årige aftale vil blive udregnet som den samlede kapacitetspris for en årskontrakt i gasåret 2010/11 plus den pris, som en årskontrakt kommer til at koste for gasåret 2011/12.

 

Garanteret udbud af kortvarige uafbrydelige kapacitetsaftaler

Energinet.dk garanterer, at mindst 10 procent af den uafbrydelige kapacitet på punkterne entry Nybro, exit Ellund og exit Dragør vil blive tilbudt på månedlige aftaler i 2010-2012.

 

Denne kapacitet vil også blive tildelt transportkunderne ifølge ”først-til-mølle” princippet (first-come-first-served). Energinet.dk vil dog nøje følge salgsudviklingen hver måned og ved stor efterspørgsel i stedet gøre brug af pro-rata princippet.

 

Alle transportkunder på det danske marked har fået detaljeret information om kapacitetsaftalerne, og Energinet.dk vil holde individuelle kundemøder med interesserede transportkunder.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.