ForskEL: Færre ansøgere til næste års pulje

De forskere, der nu har søgt om at få en andel af de 130 millioner kroner, som Energinet.dk via ForskEL-programmet udbyder i 2008, har væsentligt større chance for at få bevillingen, end sidste års ansøgere havde.

Det står klart efter ansøgningsfristen til næste års pulje udløb fredag eftermiddag.

ForskEL-programmet støtter forskning i miljøvenlige elproduktionsteknologier, og i år har 73 ansøgere søgt om tilskud på i alt 313 millioner kroner. Projekterne repræsenterer samlet set en investering på 560 mio.kr.

Sidste år var der 103 ansøgere, der søgte om i alt 584 millioner kroner. Den samlede budgetsum var knap en milliard kroner.

- Der er nogle meget spændende ansøgninger, vi har fået. Vi kan se, der er mange nye ansøgere, der søger mindre beløb, og som brænder efter at vise, at deres ide virker. Når man går ansøgningerne igennem, står det klart, at de alle er præget af en høj teknisk standard, siger programkoordinator Lise Nielson, Energinet.dk. Hun er også tilfreds med, at alle ansøgere har haft succes med at udfylde den nye online ansøgning, som Energinet.dk i år har introduceret på www.ForskEl.dk, korrekt og fyldestgørende.

Lise Nielson mener, at det forholdsvis lave antal ansøgninger muligvis hænger sammen med, at Energistyrelsen er på vej med et nyt forskningsprogram, EUDP, der støtter demonstrationsanlæg, dvs. anlæg i fuld skala, designet til videreført drift.

- Vi ved, at mange forskere venter på penge, så de kan færdigdemonstrere deres projekter. Men det kan ForskEL-programmet desværre ikke imødekomme i den skala, der er nødvendig, siger hun.

I den kommende uge vil alle ansøgerne modtage en mail med bekræftelse på, at deres ansøgning er modtaget. I begyndelsen af december får de besked, om de er indstillet til bevilling.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.