Stor interesse for varmepumpeprojekt

200 danskere har foreløbig givet Energinet.dk forhåndstilsagn om, at de er interesserede i at fungere som slags "forsøgskaniner" i varmepumpernes og forskningens navn.

Deltagerne i varmepumpeprojektet skal være med i verdens første projekt, hvor man vil forsøge at styre flere hundrede intelligente varmepumper, som om de var et stort energilager, der kan gemme el som varme.

De 200 har alle valgt at tilmelde sig varmepumpeprojektet "Vindkraft til Varmepumper", da de meldte sig til oliefyrs-skrotningsordningen.

Varmepumpeprojektet skal gøre os alle klogere på, hvordan vi på en intelligent måde lærer at kontrollere og matche energibehovet og energiforbruget, så vi på længere sigt kan få det fulde udbytte af vindenergien.

- Vi er utrolig glade for, at så mange har meldt sig til projektet, som træder i kraft fra næste fyringssæson. Og vi har faktisk stadig 100 pladser, hvis der skulle være interesserede derude, siger Steen Kramer Jensen, der er chefkonsulent i Energinet.dk.

Energinet.dk står sammen med Energistyrelsen bag varmepumpeprojektet, og de forventer at kunne installere de første nye målere allerede her i foråret.

- Deltagerne får ikke deres varmepumper betalt, men de får lidt lækkert elektronisk legetøj i form af ekstra måle- og styringsudstyr, så de kan styre og overvåge deres varmepumper via mobil og pc. Og så kan de glæde sig over, at de er med til at fremme forskningen i miljø og energi, siger chefkonsulent Steen Kramer Jensen.

Interesserede kan tilmelde sig projektet, når de melder sig til at skrotte deres oliefyr på www.skrotditoliefyr.dk

Der findes i dag ca. 80.000 varmepumper i Danmark. Og den langsigtede plan med varmepumpeprojektet er at koble mangle flere end 300 varmepumper sammen. 32.000 varmepumper har en effekt på ca. 200 megawatt, hvilket svarer til et lille kraftværk eller en vindmøllepark.

Læs mere om varmepumpeprojektet her

Yderligere oplysninger
Steen Kramer Jensen, chefkonsulent, Energinet.dk, mobil 3051 0293, skr@energinet.dk

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.