Baltic Pipe et skridt nærmere

Energinet.dk har nu mulighed for at bygge tre nye kompressorstationer og grave et gasrør ned ved Hvidovre. Byggerierne er forudsætningen for, at der kan komme et gasrør mellem Danmark og Polen til gavn for de danske forbrugere

Miljøcentrene i Odense og Roskilde har nu fornyet de VVM-tilladelser, der baner vej for, at Energinet.dk kan bygge tre kompressorstationer i Egtved, ved Langeskov på Fyn og på Avedøre Holme på Sjælland.

I samme omgang har Energinet.dk fået tilladelse til at etablere et gasrør på strækningen mellem kompressorstationen på Avedøre Holme og Hvidovre linieventilstation.

Kompressorstationerne er forudsætningen for, at det polske olie- og naturgasselskab PGNiG kan få gas gennem en offshore gasledning mellem Polen og Danmark, i daglig tale Baltic Pipe. Energinet.dk og selskabets polske pendant, Gaz System, skal derfor udvide de eksisterende gastransmissionssystemer i Danmark og Polen.

- Den planlagte forbindelse til de norske gasfelter (Skanled projektet) giver adgang til nye gasreserver. Denne forbindelse og etableringen af Baltic Pipe gør Danmark til en central spiller i den nordeuropæiske gasinfrastruktur, og er med til at øge forsyningssikkerheden og forbedre konkurrencen på det danske gasmarked, siger Energinet.dk's Jess Bernt Jensen, der er projektleder for Baltic Pipe.

Som nævnt er der tale om en fornyelse af VVM-tilladelserne. De første blev givet allerede i 2002. Imidlertid blev anlægsprojektet ikke realiseret pga. politiske forhold i Polen, og VVM-tilladelsen løb ud efter tre år.

Klima- og energiministeren samt Energinet.dk's bestyrelse beslutter i løbet af 2008/09 hvilke udvidelser af det danske gastransmissionsnet, der skal finde sted som konsekvens af Skanled og Baltic Pipe.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.