DONG vil ikke løbe gasbørsen i gang

Energinet.dk havde alligevel stort udbytte af sin el- og gaskonference torsdag den 23. november ved Fredericia

Danmarks suverænt største leverandør af naturgas, DONG Energy, vil ikke umiddelbart give Energinet.dk håndslag på at optræde som fødselshjælper for en kommende gasbørs i Danmark og nærmeste naboområder.

    - Likviditeten på gasmarkedet er endnu for lille til, at vi her og nu vil påtage os opgaven som market maker, sagde vicepresident Knud Pedersen fra DONG Energy på Energinet.dk's el- og gaskonference torsdag den 23. november på Trinity Hotel og Konferencecenter ved Fredericia, som havde samlet en bred vifte af indflydelsesrige energifolk og embedsmænd fra ind- og udland.
    Dermed lykkedes det ikke hverken Vattenfalls danske direktør, Per Ebert, eller Energinet.dk's adm. direktør, Peder Ø. Andreasen, at få DONG Energy til at melde sig som frivillig market maker. Per Ebert henviste ellers til, at Vattenfall som Nordens største elproducent frivilligt påtog sig netop den rolle for at løbe det nordiske elmarked i gang for snart 10 år siden.

    Alligevel var Energinet.dk's markedsafdeling fuldt ud tilfreds med konferencen, som gav virksomheden en lang række værdifulde indspil til de kommende analyser af samspillet for el- og gasmarkederne. Analyserne skal efter planen munde ud i forslag til forbedringer af regelsættene til gavn for både markedsaktører og samfundet som sådan.
    Det videre arbejde vil sandsynligvis munde ud i en lignede konference om et års tid, hvor Energinet.dk præsenterer resultatet af analyserne, sagde Peder Ø. Andreasen afslutningsvis, inden deltagerne fortsatte snakken over en kop kaffe.

Se indlægsholdernes præsentationer på konferencen nederst på siden.

Paneldiskussion: Peder Ø. Andreasen ledede slagets gang, da el- og gaskonferencen sluttede med en paneldiskussion for eftermiddagens indlægs-holdere. Det er fra venstre Knud Pedersen, DONG Energy, Mogens Uhrskov, Dansk Fjernvarme, Peter M. Nielsen, Slutbrugere af Energi, og Per Ebert, Vattenfall Danmark. Foto: Nils Rosenvold

Internationalt: Graeme Steele, kommerciel direktør for det britiske systemansvar for energi, National Grid, fortalte om de hjemlige erfaringer med at integrere el og gas. Foto: Nils Rosenvold

Kaffesnak: Deltagerne i el- og gaskonferencen fik lejlighed til at runde dagen af med en snak over kaffen.  Foto: Nils Rosenvold

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.