Energinet.dk overtager gaslager

Energinet.dk kan se frem til at overtage det ene af Dongs to gaslagre, nemlig gaslageret Lille Torup, som EU kræver afhændet som betingelse for fusionen mellem Dong og Elsam

Energinet.dk kan se frem til at overtage det ene af Dongs to gaslagre. Transport- og energiminister Flemming Hansen ønsker, at det statsejede systemansvar for el og gas skal overtage naturgaslageret i Lille Torup, som EU nu pålægger Dong at afhænde.

Frasalg af lageret i Lille Torup er det ene af to krav, som EU-Kommissionen i dag har offentliggjort som betingelse for, at Dong kan købe Elsam, Energi E2, Københavns Energi og Frederiksberg Elnet.

"Der er bred politisk enighed om, at naturgaslagrene skal forblive i offentligt eje. Det vil derfor være naturligt, at det statsligt ejede infrastrukturselskab Energinet.dk nu overtager det lager, som DONG skal frasælge. Jeg vil snarest mulig sikre, at de lovgivningsmæssige rammer kommer på plads for en sådan overtagelse," siger Flemming Hansen i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Læs hele pressemeddelelsen

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.