Energinet.dk sænker prisen på transport af naturgas

Fra den 1. oktober bliver det knap 40 pct. billigere at få transporteret naturgas gennem de danske gastransmissionsrør. Samtidig ændres betalingen for nødforsyning.

Energinet.dk sænker den 1. oktober prisen på kapacitetsbetaling af årsaftaler fra 14,01 DKK/kWh/time/år til 8,58 DKK/kWh/time/år. Baggrunden for prisfaldet er primært, at de årlige afskrivninger på gastransmissionsanlæggene er reduceret, fordi anlæggenes forventede levetid er forlænget. Herudover har Energinet.dk foretaget en række skattemæssige reguleringer, der medfører en lavere pris. Endelig er der en mindre overdækning fra tidligere år, der skal betales tilbage til transportkunderne.

Nyt koncept for nødforsyning

Den 1. oktober indfører Energinet.dk desuden et nyt koncept for nødforsyning, som bygger på, at alle forbrugere betaler den samme tarif for, at Energinet.dk kan levere gas i en nødforsyningssituation. Det nye koncept medfører en ændret nødforsyningsbetaling, som fremover er baseret på volumen i modsætning til tidligere, hvor nødforsyningsbetalingen var knyttet til kapacitetsdelen for transportbetalingen.

For yderligere information kontakt økonom Ivar Albertsen, tlf. 7622 4309, ial@energinet.dk.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.