Energinet.dk udvider gaslager i Lille Torup for 119 mio. kr.

Energinet.dk's bestyrelse har besluttet at igangsætte en udvidelse af naturgaslageret i Lille Torup mellem Viborg og Års. Udvidelsen kan være første skridt i en mulig trinvis udbygning, der afhængig af behovet kan fordoble gaslagerets kapacitet i løbet af en årrække. Lageret har i dag en kapacitet, der svarer til 10 pct. af det danske årsforbrug af gas.

Lageret i Lille Torup består af i alt syv hulrum - kaverner - som ligger i en salthorst i 1200-1700 meters dybde. Kavernerne er 200-300 meter høje og 50-65 meter i diameter.

Udvidelsen af lageret sker under forudsætning af myndighedernes godkendelse. En VVM-undersøgelse af miljøpåvirkningerne er sat i gang for en lagerudvidelse med ni nye kaverner samt genudskylning af de syv eksisterende kaverner og en fordobling af det eksisterende procesanlæg. Med VVM-godkendelsen vil en senere trinvis udbygning kunne besluttes i takt med, at behovet for lagerkapacitet øges.

Første trin i udvidelsen er en investering på 119 mio. kr. til reetablering af et eksisterende udskylningsanlæg samt genudskylning af i første omgang én af de syv eksisterende kaver (hulrum). Udskylningen vil foregå over tre år og øge kavernens volumen med 15 pct. om året.

Kontakt: Peter A. Hodal, divisionsdirektør. Telefon: 44 87 33 80

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.