Naturgas: Fra den 09.09.09 kommunikerer detailmarkedet via EDI

I morges ved gasdøgnets start kl. 06:00 blev it-systemer hos gasleverandører, distributionsselskaber og Energinet.dk konverteret til at anvende samme EDI-kommunikation på gasmarkedet.

Aktørerne på detailmarkedet af det danske gasmarked bruger EDI-kommunikation i hele processen lige fra registrering af en forbruger til løbende at informere om forbrugeres skift af leverandør og til at måle og afregne gasmængder og brændværdier, som i sidste ende danner baggrund for faktureringen.
 
Gasleverandørers, distributionsselskabers og Energinet.dk’s it-system, der håndterer disse gasmarkedsdata, har i løbet af foråret og sommeren i år været igennem et testforløb via testportalen www.ediport.dk. Energinet.dk har med etableringen af aktørtestportalen i samarbejde med distributionsselskaberne etableret fælles procedurer for test og godkendelse af EDI-meddelelser på gasmarkedet.
 
Testportalen vil fortsat være åben for aktørerne.
 
EDI-kommunikationen bygger på ebIX-standarden og er den samme som i el-sektoren, men tilpasset den danske gasmarkedsmodel.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.