Pressemeddelelse: Energinet.dk gennemfører open season-proces

Energinet.dk indleder i 2009 en open season-proces, som skal øge gaskapaciteten til og fra Danmark.

Danmarks produktion af naturgas fra Nordsøen forventes at falde i de kommende år, og det danske gasmarked vil derfor få brug for nye forsyningskilder før udgangen af 2015. Samtidig efterspørger en række markedsaktører ny dansk transitkapacitet til og fra Sverige, Polen og Tyskland.

Derfor har Energinet.dk's bestyrelse og klima- og energiministeren givet grønt lys for, at Energinet.dk gennemfører en open season-proces i 2009 for ny entry- og exit-kapacitet i det danske transmissionssystem.

Formålet med open season-processen er at indhente klare investeringssignaler fra markedet vedrørende ny forsyning til og fra Tyskland, Norge, Polen og Sverige, som kan danne grundlag for en beslutning om at investere i ny gasinfrastruktur inden 2015.

Energinet.dk vil koordinere open season-processen med de nuværende fire tilstødende systemansvarlige transmissonsselskaber (TSO'er) i Sverige og Tyskland, men også med den potentielle nye TSO i det tilstødende polske system og den uafhængige norske offshore-ISO (independent system operator).

Open season 2009 vil omfatte følgende punkter:

  • Entry Sæby fra Skanled/Gassco i Norge
  • Entry/exit Avedøre til/fra Baltic Pipe/Gaz System i Polen
  • Entry/exit Dragør til/fra Swedegas
  • Entry/exit Ellund til/fra de tre DEUDAN-TSO'er i Tyskland:
            - DONG Energy Pipelines
            - E.ON Gastransport
            - Gasunie Deutschland

Tidsplanen for open season-processen:

 

Energinet.dk har desuden udarbejdet et modelnotat med yderligere oplysninger, som kan ses via linket neders på denne side.

20. november 2008 arrangerer Energinet.dk et open season-seminar for interesserede. Her vil blandt andet TSO'er fra de tilstødende systemer redegøre for mulighederne for at tilvejebringe kapacitet i deres systemer.

Hvis du ønsker en invitation til Energinet.dk's open season-seminar, bedes du sende dine kontaktoplysninger pr. e-mail til loh@energinet.dk senest 31. oktober 2008.


Kontaktinformation:
Infrastrukturchef Søren Juel Hansen, Energinet.dk, sjh@energinet.dk, tlf. 23 33 87 44

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.