Status på Open Season og ny tarifmetode

Energinet.dk har i dag informeret alle transportkunder om den seneste status på Open Season processen og herunder om forslag til ny tarifferingsmetode:

Hovedårsagen til revisionen af tarifmetoden er, at etablere principper for omkostningsfordeling baseret på konkrete nye aktiver (gasrør, kompressorer) i transmissionssystemet og dermed bane vejen for langsigtet fysisk import af gas til det danske og svenske marked.

Principperne skal formuleres, her i et udkast, for at give den nødvendige information til de deltagere i Open Season 2009, som skal underskrive langsigtede aftaler til reservering af ny entrykapacitet ved Ellundpunktet mod Tyskland. De forslåede principper er baseret på mere kostægte differentierede kapacitetstariffer som adskiller sig fra den nuværende praksis med uniforme tariffer i alle punkter og for den danske Exitzone.

Energinet.dk vil fortsætte den igangværende revision af tarifmetoden i 2010, hvor forbedringer af andre aspekter af tarifdesignet vil blive analyseret og diskuteret. Den detaljerede tidsplan inklusive milepæle vil blive præsenteret for transportkunderne på aktørforum den 9. marts 2010.

Energinet.dk er ved at færdiggøre kapacitetsaftalerne relateret til Open Season 2009 til underskrift i januar 2010. Alle berørte transportkunder vil modtage information næste uge.

Yderligere spørgsmål bedes rettet til Søren Juel Hansen, sjh@energinet.dk, 2333 8744.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.