Den elektriske Storebæltsforbindelse i kommerciel drift

Efter et par måneders prøvedrift bliver den elektriske Storebæltsforbindelse sat i kommerciel drift fredag den 20. august 2010.

- Det er en milepæl i dansk elforsyning, at Øst- og Vestdanmark nu er elektrisk forbundet. Indtil nu har Østdanmark elektrisk hængt sammen med Sverige og det øvrige Skandinavien, mens Vestdanmark har været koblet til Tyskland og kontinentet. Og den nye virkelighed skaber nogle rigtig gode muligheder for os, siger eldivisionsdirektør i Energinet.dk, Torben Glar Nielsen.

Energinet.dk forventer blandt andet, at den nye elektriske forbindelse over Storebælt vil øge konkurrencen på elmarkedet, hvilket alt andet lige vil skabe mere ensartede priser i Øst- og Vestdanmark, og sandsynligvis også lidt lavere engrospriser på el.

Den elektriske Storebæltsforbindelse vil desuden:

  • give bedre mulighed for at udnytte de stigende mængder af vindkraft,
  • reducere omkostningerne til forsyningssikkerhed, fordi de to landsdele fremover vil kunne trække på hinandens reserver,
  • give bedre muligheder for at eksportere el, når vi producerer mere el, end vi har brug for.

Den elektriske Storebæltsforbindelse står færdig til tiden og har holdt budgettet på 1,3 mia. kr.

Dronningen indvier forbindelsen
Tirsdag den 7. september 2010 står Hendes Majestæt Dronning Margrethe i spidsen for den officielle indvielse af den elektriske Storebæltsforbindelse i Herslev på Sjælland.

Læs mere om den elektriske Storebæltsforbindelse her

Yderligere oplysninger
Torben Glar Nielsen, eldivisionsdirektør, 2333 8900
Jens Peter Kjærgaard, projektleder, 2333 8530

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.