Nyt elkabel til Norge godkendt

Klima- og energiminister Lykke Friis har netop godkendt Energinet.dk's ansøgning om et nyt elkabel mellem Danmark og Norge.

Ministeren siger i anledning af godkendelsen:

- Mere vedvarende energi kræver også stærkere kabelforbindelser til udlandet og mellem landsdelene, så vi fx kan sende overskydende strøm til Norge, når det blæser meget og få vandkraft tilbage i vindstille perioder. Derfor er jeg glad for den nye Skagerrak 4, der udvider el-motorvejen til Norge fra 3 til 4 spor.

- Udvidelsen af Skagerrak-forbindelsen er et væsentligt stykke infrastruktur, som har stor betydning for driften af elforsyningen internt i Danmark og konkurrencen på det danske marked. Forbindelsen vil gøre det nordiske elmarked endnu bedre, til gavn for både producenter og kunder, siger Lykke Friis.

Eldivisionsdirektør i Energinet.dk Torben Glar Nielsen siger:

- Vi er utrolig glade for ministerens godkendelse af Skagerrak 4. Forbindelsen er en vigtig brik i omstillingen af det danske elsystem, hvor vi skal have integreret mere og mere vedvarende energi, og den vil samtidig styrke konkurrencen på elmarkederne.

Også i Norge er forbindelsen vigtig, da den vil sikre Norge strøm i vandfattige år og samtidig sikre et velfungerende marked.

- Det er et stort og spændende internationalt projekt, vi skal gennemføre i tæt samarbejde med norske Stattnet, der har ansvaret for elsystemet i Norge, siger projektleder Søren Damsgaard Mikkelsen fra Energinet.dk.

Yderligere oplysninger
Torben Glar Nielsen, eldivisionsdirektør, Energinet.dk, 2333 8900
Søren Damsgaard Mikkelsen, projektleder, Energinet.dk, 2333 8519

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.