Søkablet til Læsø repareret

Efter to strømafbrydelser tidligere på måneden bliver Læsø fra i morgen igen forsynet med el fra deres eget søkabel.

Fredag den 29. oktober går Læsø tilbage til normal strømforsyning efter en reparation på søkablet til øen. Kablet sættes i drift klokken 13.00, og det kommer til at betyde ca. 15 minutters strømafbrydelse fra kl. 13 - 13.15.

- Reparationen har været ukompliceret, og vi har kunnet konstatere, at kablet på fejlstedet er i fin stand, så der er intet, der tyder på, at fejlen skyldes kablets alder, siger Søren Mejlholm Larsen fra Energinet.dk.

- Fejlen er sandsynligvis opstået, fordi et fiskeredskab har haft fat i kablet, men det skal vi først nu i gang med at undersøge nærmere, siger Søren Mejlholm Larsen.

Under reparationen er der lagt 100 meter nyt søkabel på 20 meters vand midt mellem Læsø og kysten ved Lyngså syd for Sæby.

Læsø mistede strømmen i godt fire timer mandag den 11. oktober og har siden været forsynet med el via de kabler, der forbinder Jylland og Sverige. Det har givet en lidt mere sårbar elforsyning end den normale, så også en morgen i efterårsferien var Læsø uden strøm en times tid.

Efter en strømafbrydelse på Læsø i sommeren 2009 besluttede Energinet.dk at udskifte kablet til øen. Det nye kabel vil blive sat i drift i efteråret 2011.

Yderligere oplysninger
Søren Mejlholm Larsen, Energinet.dk, mobil 2333 8676

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.