Vellykket start på markedskobling mellem Norden og Central- og Vesteuropa

Den 9. november var der premiere på markedskoblingen mellem elmarkederne i Norden, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg og Frankrig.

- Med denne sammenkobling er vi kommet et stort skridt nærmere et integreret europæisk elmarked med effektiv konkurrence og mere optimal udnyttelse af eltransmissionsnettene. Men processen stopper ikke her. På længere sigt skal også resten af EU-landene med, siger elmarkedsdirektør Lene Sonne, Energinet.dk.

Bag markedskoblingen står 17 parter – de involverede landes systemansvarlige transmissionsselskaber (TSO’er), fire elbørser og det selskab, der står bag markedskoblingen mellem Norden og Tyskland, som blev lanceret i 2009, European Market Coupling Company (EMCC).

Hent den fælles pressemeddelelse fra de 17 parter under Læs mere til højre.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.