Det kolde vejr trækker elprisen opad

Elprisen steg i hele Norden i november pga. usædvanlig koldt vejr i slutningen af måneden kombineret med meget lav vandstand i de nordiske vandmagasiner.

I Vestdanmark steg den gennemsnitlige elpris fra 36,9 øre pr. kilowatt-time i oktober til 37,6 øre pr. kilowatt-time i november. I Østdanmark var den gennemsnitlige elpris i oktober 38,8 øre pr. kilowatt-time mod 41,7 øre pr. kilowatt-time i november. 

Elprisen er gennem de seneste måneder steget i hele Nordeuropa, og elprisen i de danske prisområder har fulgt denne udvikling. Den elektriske Storebæltsforbindelse har bidraget til at udjævne forskellen mellem priserne i Norden og på kontinentet, og årsagen til prisstigningerne i elmarkedet i efteråret har været den lave vandstand og det kolde vejr - ikke muligheden for udveksling af strøm mellem Øst- og Vestdanmark.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.