Aftale om kompressorstation på plads

Per Aarsleff A/S skal opføre kompressorstation i Egtved

Per Aarsleff A/S bliver hovedentreprenør på Danmarks første kompressorstation for naturgas på land.

I dag blev aftalen om kompressorstationen, der skal ligge på Energinet.dk's grund i Egtved, skrevet under, og stationen skal stå klar til drift den 1. oktober 2013.

- Jeg synes, det er glædeligt, at Energinet.dk nu skal i gang med at etablere den første kompressorstation i det danske naturgastransmissionssystem, så vi kan sikre naturgas forsyningen til Danmark og Sverige, siger projektleder Torsten Hasle Nielsen, Energinet.dk

Og det er netop udsigten til faldende produktion af naturgas i den danske del af Nordsøen, der er den direkte årsag til, at Energinet.dk vil udbygge gastransmissionsnettet i Syd- og Sønderjylland med en kompressorstation og et ekstra gasrør fra den dansk/tyske grænse og Egtved.

For den kommende kompressorstation gør det muligt at øge trykket i gassystemet, og stationen åbner dermed mulighed for at importere mere naturgas fra Tyskland.
 
Sammen med det ekstra gasrør, der også er langt fremme i planlægningen, giver det den fleksibilitet, der er nødvendig for forsyningssikkerheden, når produktionen af naturgas i den danske del af Nordsøen klinger af.

Kontrakten på kompressorstationen lyder på cirka 470 millioner kroner, og skal udføres af Aarsleff i et joint venture med tyske Max Streicher GmbH & Co. og Johann Bunte Bauunternehmung GmbH & Co. Aarsleffs andel af kontrakten er på 30 procent.

EU Kommissionen støtter udbygningen af gastransmissionsnettet i Syd- og Sønderjylland med op til 50 procent, dog maksimalt 740 mio. kroner.

     

 

 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.