VM-finalen satte Danmark i stå

Håndbold-gyseren reducerede elforbruget dramatisk

Danmark gik stort set i stå under finalen om VM i herrehåndbold søndag eftermiddag, viser tal om elforbruget fra Energinet.dk's kontrolcenter for el i Erritsø.

- Sammenlignet med en mere normal søndag var danskernes elforbrug markant lavere under håndboldfinalen, fortæller driftsingeniør Thomas Krogh, der var på vagt søndag. - Faktisk faldt forbruget med næsten 10 procent under hele finalen. Det er et exceptionelt stort fald, der langt overgår hvad der ellers er set i nyere tid.

Kurven over elforbruget søndag eftermiddag (se herunder) og aften viser også, at håndboldkampen fik en stor del af befolkningen til at udsætte aftensmaden, hvorfor der først kom gang i komfurerne efter kampen.

Klik på grafen for at hente større billede.


 

 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.