Gasforbrugerne får flere leverandører at vælge imellem i 2011

Der er de seneste måneder sket en forøgelse af antallet af aktive gasleverandører på det danske marked.

- Allerede i slutningen af 2010 har flere nye gasleverandører anmodet om optagelse i vores aktørregister. Det betyder, at det samlede antal gasleverandører i Danmark kommer op på 15 i alt fra marts måned i år, siger Dorte Kristiansen fra Kunder & Markedsudvikling.

Flere af de nye gasleverandører kan allerede ses på Gasprisguiden, hvilket tyder på, at leverandørerne har valgt Gasprisguiden som markedsføringskanal. Gasprisguiden giver forbrugerne mulighed for at sammenligne de forskellige leverandørers listepriser. Der er nu flere forskellige gasleverandører for forbrugerne at vælge mellem, end der nogensinde før har været i Danmark.

Siden markedsåbningen på gasmarkedet i 2004, hvor det har været muligt for forbrugerne frit at vælge hvilken leverandør af gas de har ønsket, har de ’gamle’ gasselskaber - DONG, HNG Midt-Nord og NGF Gazelle – præget markedet med kun begrænset konkurrence fra enkelte andre leverandører. De enkelte andre leverandører, der har været på markedet, har desuden levet et forholdsvis ’tilbagetrukket’ liv og ikke aktivt markedsført sig overfor privatforbrugere og mindre virksomheder, men kun haft de større erhvervsvirksomheder som kunder.

Det billede er nu ændret. Samtidig har de enkelte leverandører også forskellige typer produkter at tilbyde. Bl.a. er der nu flere gasleverandører, der sælger gas til priser, der er baseret på priser fra gasbørsen, hvor gasprisen traditionelt har været bundet op på olieprisen.

Hvorfor nu?
De seneste år er antallet af grossister – transportkunder – på gasmarkedet blevet øget. Det lader til nu at have en afsmittende virkning på detailmarkedet. Når gasleverandørerne på detailmarkedet skal vælge grossist, er der flere at vælge imellem til at varetage transporten af gas i transmissionssystemet.

- Vi er glade for den øgede konkurrence, når der nu kommer flere udbydere. Det er et godt tegn, og det giver mulighed for en større gennemsigtighed på gasmarkedet end hidtil, når gasleverandørerne tilmed vælger aktivt at bruge Gasprisguiden, afslutter Dorte Kristiansen.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.