Den danske Smart Grid-indsats kortlagt

En ny rapport, der kortlægger overlap og huller i Smart Grid-indsatsen, skal hjælpe elsektoren videre med det intelligente elsystem.

En ny rapport kortlægger for første gang nuværende og kommende Smart Grid-projekter, der skal hjælpe energisektoren i omstillingen af energisystemet til et intelligent elsystem - et Smart Grid.

- Det er første gang, vi får overblik over, hvilke udfordringer den danske elbranche står over for i arbejdet med det intelligente elsystem, der tegner fremtiden. Og overblikket er fantastisk vigtigt i det fremtidige arbejde, siger Per Lund fra Energinet.dk, formand for Koordinationsudvalget for Fremtidens Elsystem, der står bag rapporten.

Rapporten, der kortlægger 108 eksisterende og kommende projekter inden for forskning, udvikling og demonstration, er udarbejdet af Dansk Energi og Energinet.dk med en række aktører i ryggen.

- Rapporten er et vigtigt værktøj, der sætter nuværende og kommende forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter i Danmark på dagsordenen. Politisk fokus på forskning og udvikling er vigtigt ikke mindst set i betragtning af, at vi med denne rapport kan formulere og koordinere den omvæltning til Smart Grid, som hele energisektoren står over for i de kommende år, siger Jørgen S. Christensen, afdelingschef for Dansk Energis forskning og udviklingsafdeling.

Rapporten kommer med baggrund i det tegnede billede med anbefalinger til, hvor kommende FUD-projekter bør sættes i gang for at sikre en rettidig og tilpasset udvikling på vej mod fremtidens elsystem.

Læs rapporten "Kortlægning af den danske elbranches Smart Grid FUD-indsats"

Yderligere oplysninger
Per Lund, Energinet.dk, formand for Koordinationsudvalget for Fremtidens Elsystem, mobil: 2333 8609
Jørgen S. Christensen, afdelingschef for Dansk Energis forskning og udviklingsafdeling, mobil: 20 907 780

 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.