Vand i vandmagasiner sænker elprisen

Stigende vandstand i de nordiske vandmagasiner medførte et generelt fald i elpriserne i Norden i april måned.

I Vestdanmark faldt den gennemsnitlige spotpris fra 41,1 øre pr. kilowatt-time i marts til 39,0 øre i april. Også i Østdanmark lå elprisen i april i gennemsnit på 39,0 øre pr. kilowatt-time mod 41,1 øre i marts.

De øvrige nordiske prisområder oplevede lignende prisfald, og de gennemsnitlige spotpriser i april i Sverige, Finland og det sydlige Norge lå alle i niveauet omkring 40,0 øre pr. kilowatt-time.

Fyldningsgraden i de nordiske vandmagasiner lå i begyndelsen af april på omkring 17 procent, hvilket var rekordlavt. I slutningen af måneden lå den på 25 procent, hvilket er samme niveau som på samme tidspunkt i 2009.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.