Bioforgasningsteknologi får ForskEL-pris

Energinet.dk's ForskEL-pris 2011 er i år gået til en bioforgasningsteknologi, der skal være med til at binde el og gas sammen i fremtidens energisystem.

Energinet.dk har netop uddelt ForskEL-prisen på energiforskningsprogrammernes årlige møde, EnergiForsk 2011, i København.

Prisen er gået til bioforgasningsprojektet, Fuldskala demonstration af trinopdelt forgasningsanlæg, der ledes af BioSynergi, som gennem flere år har udviklet og opskaleret bioforgasningsteknologien.

- Vi ved, at samspillet mellem el- og gassystemerne bliver en afgørende faktor i fremtidens energisystem. Derfor er det en stor fornøjelse at tildele prisen til et projekt, der arbejder så ambitiøst med at udvikle de teknologier, vi får brug for i arbejdet frem mod et energisystem der er uafhængigt af fossile brændsler, siger forskningschef i Energinet.dk, Kim Behnke.

Projektet sikrer ny finansieringsmodel
Som en vigtig del af projektet er der arbejdet med en særlig finansieringsmodel, der gør det muligt at lave en tredjepartsfinansiering i stil med det, man engang gjorde ved finansiering af vindmøller, så investorer kan tjene penge.

- Vi ved, der er stor interesse for at investere i grøn teknologi, men også at interessen afgrænses i betydeligt omfang, når teknologien er usikker. Med denne finansieringsmodel reduceres den finansielle risiko, så vejen frem mod endnu mere demonstration af VE-teknologier kan blive banet, siger Kim Behnke.

ForskEL-programmet er finansieret af Energinet.dk, programmet støtter forskning og udvikling i fremtidens elteknologier med 130 mio. kr. om året, vinderprojektet har modtaget i alt 3 mio kr. i ForskEL-støtte.

ForskEL-prisen 2011 blev overrakt af Energinet.dk's bestyrelsesformand Niels Fog.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.