Nyt søkabel på vej til Læsø

I dag begynder Energinet.dk at lægge et nyt søkabel til Læsø. Udlægningen af det 21 km lange 60 kilovolt kabel sker fra det særlige kabelskib Henry P. Lading, som er ved at lægge ankre ud for Lyngså, hvor søkablet føres i land.

Af Karin Tronbech

I morgen føres søkablet i land ved hjælp af særlige flydeballoner og trækkes gennem den underboring, som er ført fra havstokken ind til land. Herefter sætter kabelskibet kursen mod Læsø.

- Vi regner med, at det tager en tre-fire dage at lægge kablet til Læsø, fortæller projektleder Poul Erik Pedersen, Energinet.dk. – Vi kan dog ikke trække kablet på land på Læsø endnu. I stedet lægges de sidste ca. 1.000 meter kabel ned på havbunden. Herfra bliver det hentet op – forhåbentligt om en måneds tid – og ført til land gennem den 400 meter lange underboring, som vi skal have lavet på Læsø.

- Når vi ikke allerede har lavet underboringen på Læsø, skyldes det, at vi mangler en dispensation til dette arbejde, siger Poul Erik Pedersen.

Det nye kabel var planlagt til at blive taget i drift i begyndelsen af september, men på grund af den forsinkede dispensation, kommer kablet tidligst i drift i slutningen af september.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.