Anholt Havmøllepark et vigtigt skridt videre

Energinet.dk har lagt de første otte kilometer søkabel til Anholt Havmøllepark. De resterende 17 kilometer bliver lagt i løbet af sensommeren 2011.

Af Connie Dyrløv

Natten til torsdag den 28. juli 2011 sluttede kabellægningen af de første otte kilometer søkabel mellem Grenaa og Anholt Havmøllepark.

- Det er en milepæl, at vi nu har fået lagt de første otte kilometer søkabel til Anholt Havmøllepark. Og det er gået helt efter planen, så vi er meget tilfredse, siger Thomas Kvarts, der er delprojektleder i Energinet.dk.

Energinet.dk skal lægge i alt 25 kilometer søkabel, som skal transportere elektriciteten i land fra havmølleparken. Kablet bliver lagt i tre stykker, som skal samles med muffer. De to næste kabelstykker bliver lagt i løbet af sensommeren.

Søkablet blev trukket i land umiddelbart nord for Grenaa Havn tirsdag morgen og er siden blev ført de cirka otte kilometer ud i Kattegat. Søkablet skal senere i forløbet sluttes til en kommende meget stor transformerplatform, som skal opsamle den elektricitet, vindmøllerne kommer til at producerer.

Kabellægningen er udført af J. D. Contractor, mens NKT har leveret søkablet.

Fakta
Anholt Havmøllepark bliver med 400 megawatt Danmarks foreløbig største. Havmølleparken vil med sine 111 vindmøller være i stand til at producere el til 400.000 husstande. Det svarer til fire procent af det danske elforbrug.

Energinet.dk har ansvaret for at bygge og drive de anlæg, der skal bringe strømmen fra havmølleparken ind i elnettet på land, mens Dong Energy skal opføre vindmøllerne.


 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.