Energinet.dk fastholder rating

Ratingbureauet Standard & Poor's fastholder i deres årlige review Energinet.dk's kreditværdighed på AA.

Energinet.dk’s rating er sammensat af en vurdering af ejeren (staten) på AAA og en vurdering af Energinet.dk på stand alone basis. Med udgangspunkt i Energinet.dk's massive investeringsprogram i de kommende år har Standard & Poor’s nedjusteret Energinet.dk's stand alone rating fra A+ til A. Den samlede rating på AA opretholdes.

 Energinet.dk har et forventet investeringsbehov over de kommende tre år på mere end 12 mia. kroner, hvilket vil øge selskabets gæld betragteligt. S&P hæfter sig ved den faldende soliditet som følge af den stigende gæld, men pointerer samtidig, at statsejerskabet og hvile-i-sig-selv reguleringen understøtter virksomhedens finansielle position. Samtidig er det en stor fordel for el- og gasforbrugerne, at Energinet.dk har adgang til meget fordelagtig finansiering gennem Danmarks Nationalbank.

 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.