Fuld fart på EcoGrid EU-projektet

Europa Kommissionen har leveret den sidste underskrift på EcoGrid EU-projektet. Dermed er det sidste af mange dokumenter i sagen endelig underskrevet.

EcoGrid EU-projektet på Bornholm er for længst startet op, idet de 16 partnere fra Danmark og EU-lande siden marts har arbejdet målrettet på projektet.

EcoGrid EU skal med nye Smart Grid-teknologier demonstrere et elsystem med over 50 pct. vedvarende energi, og med elkunderne som aktive forbrugere. Med den nye regerings politik vil behovet for netop dette projekt blive endnu større, idet ambitionen er, at Danmark skal have over 50 pct. vindkraft allerede i 2020.

EU har siden projektet blev prioriteret til støtte tilbage i juli 2010 understreget behovet for netop dette projekt. I EU's oplistning af alle europæiske Smart Grid-projekter fra juni 2011 blev EcoGrid EU-projektet sammen med Energinet.dk’s Celleprojekt fremhævet som "Next Step" projekter, der tegner Smart Grid-fremtiden. 

2.000 familier og virksomheder med i projektet
De næste måneder i projektet bliver vigtige. 2.000 bornholmske familier og virksomheder samt offentlige kontorer skal rekrutteres til at få installeret moderne Smart Grid-udstyr for aktivt at kunne deltage i elmarkedet og balancering af vindkraft og anden vedvarende elproduktion. Målsætningen er, at de 2.000 elkunder skal være med i projektet fra efteråret 2012 for over to vintre at kunne bidrage og nyde godt af helt ny fleksibilitet i elforbruget.

Energinet.dk er initiativtager til projektet og glæder sig til, at vi på dansk jord kan demonstrere prototypen på fremtidens elsystem.

Kim Behnke, chef for Forskning og Miljø i Energinet.dk glæder sig over at sidste administrative underskrift er i hus: 

 - Bornholm skal være stolt af at være vært for det mest avancerede Smart Grid-projekt nogen sinde. Sammen med de innovative folk hos Østkraft kommer vi til at fremvise et imponerende og fremtidsskabende projekt. Her bliver der sat handling bag ordene om, at vi skal indfri klima- og energimålene - samtidig med der er innovative arbejdspladser i udsigt.

EcoGrid EU-projektet vil de næste fire år levere masser af resultater til glæde for Europa, Danmark, Bornholm og borgerne på øen.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.