Energinet.dk foreløbigt certificeret som transmissionssystem-operatør

Energinet.dk lever op til de nye og skrappere uafhængighedskrav. Afgørelsen er foreløbig, idet Energitilsynet først kan træffe en endelig afgørelse om certificering efter at EU Kommissionen har udtalt sig.

Eldirektivet og Gasdirektivet kræver, at selskaber, der fungerer som transmissionssystemoperatører for el og gas skal certificeres.

Certificeringen skal sikre at transmissionssystemoperatører er uafhængige af kommercielle interesser og dermed kan udfylde deres rolle i forhold til at sikre udviklingen af de europæiske el- og gasmarkeder.

Etableringen af Energinet.dk som en såkaldt Selvstændig Offentlig Virksomhed skete netop for at sikre den nødvendige uafhængighed, og det er positivt at Energinet.dk også lever op til de nye og skrappere uafhængighedskrav.

Energitilsynets afgørelser er foreløbige, idet Energitilsynet først kan træffe en endelig afgørelse om certificering efter at EU Kommissionen har udtalt sig.

Læs hele afgørelsen her

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.