To nye elektrodekabler sættes i drift

De to elektrodekabler på Konti-Skan-forbindelserne mellem Nordjylland og Sverige er nu udskiftet for at sikre udvekslingen af el mellem Danmark og Sverige i fremtiden.

Energinet.dk er nu færdig med at lægge to gange 28 kilometer kabel i jorden mellem Vester Hassing og Nørre Sørå syd for Sæby i Nordjylland.

- Vi har haft anlægget ude af drift fra den 22. til den 24. november, og de nye kabler sætter vi i drift fredag den 25. november, siger projektleder Morten Ahrenkiel Vilhelmsen, Energinet.dk.

Med udskiftningen af elektrodekablerne har Energinet.dk valgt en anden linjeføring til de nye kabler, fordi kablerne på den eksisterende strækning har været ramt af en del fejl. Kablerne er blandt andet blevet beskadiget af lyn, som er slået ned i masterne og videre ned i kablerne.

Gamle kabler fjernes
- Fra starten af december begynder vi at trække de gamle kabler op af jorden. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, hvor lang tid det vil tage. Det afhænger af, hvor lange stykker kabler, det er muligt at trække op ad gangen. Vi vil gerne undgå at grave mere end højst nødvendigt, siger Morten Ahrenkiel Vilhelmsen.

Energinet.dk har taget kontakt til alle lodsejere, der skal have fjernet de gamle kabler fra deres jord. Kablerne forventes at være fjernet i løbet af foråret 2012.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.