Fortidsminder baner vej for ny energi

Horn fra en urokse, en ravperle, et hus fra bronzealderen og stendyngegrave fra bondestenalderen. Arkæologerne har gjort mange interessante fund i forbindelse med Skagerrak 4-projektet.

Af Sanne Safarkhanlou

Skagerak 4-forbindelsen er en ny jævnstrømsforbindelse mellem Danmark og Norge. Forbindelsen skal sikre, at vi i fremtiden kan indpasse mere vindkraft i det danske elsystem, og samtidig vil forbindelsen øge konkurrencen på elmar-kedet.

Projektet sender løbende elektroniske nyhedsbreve ud til de lodsejere, der bliver berørt af projektet, og i det seneste nyhedsbrev kan du bl.a. læse om de fund, arkæologerne har gjort i forbindelse med de arkæologiske forundersøgelser. Se nyhedsbrevet her.

Hvis du ønsker at abonnere på nyhedsbrevet eller se tidligere nyhedsbreve, kan du klikke her 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.