Kaverne på gaslager genudskylles

Energinet.dk er i dag, tirsdag den 20. december 2011, påbegyndt genudskylningen af en kaverne på gaslageret i Lille Torup mellem Viborg og Års.

Af Connie Dyrløv

I forbindelse med vedligeholdelse af gaslageret i Lille Torup, fik Energinet.dk i oktober måned miljømyndighedernes tilladelse til at genudskylle en kaverne (hulrum) i undergrunden under naturgaslageret.

I dag, tirsdag den 20. december 2011, er Energinet.dk gået i gang med vedlige-holdelsesarbejdet, som forventes at komme til at tage cirka et år.

- Genudskylningen af kavernen er et pilotprojekt, som skal vise, at de forudsætninger, der ligger til grund for myndighedernes godkendelse af vedligeholdelsesprojektet holder stik. Derfor vil hele processen løbende blive intensivt overvåget, siger gaslagerchef Leif Hansen.

Overvågningen foretages af Rambøll og Eurofins, som er akkrediterede virksomheder på miljøområdet. Og alle kan følge den intensive miljømåling, som løbende bliver offentliggjort på www.energinet.dk/gaslagerprojekt

Energinet.dk etablerer desuden et dialogforum med repræsentanter for fiskere, miljøorganisationer, grundejerforeninger og lodsejere omkring Hjarbæk Fjord og Lovns Bredning.

Samtidig har Energinet.dk oprettet en døgnbemandet hotline på 70 70 19 60, hvor fiskere og borgere altid kan ringe til Energinet.dk, hvis de observerer usædvanlige forhold i forbindelse med udledning af saltvand i fjorden.

Hvis alle målinger bekræfter forudsætningerne for miljømyndighedernes godkendelse af pilotprojektet, forventes Naturstyrelsen at give accept til, at Energinet.dk kan fortsætte vedligeholdelsesarbejdet og genudskylle de øvrige seks kaverner.

Yderligere oplysninger
Leif Hansen, gaslager- og vedligeholdelseschef, Lille Torup, 2333 8970

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.