Tyrkiske gasrør indtager havnen i Aabenraa

Efter 14 dage på havet er den første sending gasrør nu kommet til Aabenraa, og er snart klar til at blive gravet ned i den syd- og sønderjyske muld.

404 store stålgasrør har fået nu dansk kaj under krumningen, og er så småt i gang med at blive kørt ud på en af de midlertidige rørlagerpladser, der skal huse dem, indtil selve arbejdet med lægge dem i jorden går i gang lige omkring påske.

Rørene skal graves ned på den 94 km lange strækning mellem Egtved og Frøslev ved grænsen, og selvom hver enkelt gasrør måler ca. 17 meter, skal der alligevel omkring 6300 af slagsen til, før at hele strækningen er dækket ind.

Gasrørene er produceret af det tyrkiske firma Borusan Mannesmann, og det hollandske anlægsentreprenørfirma Visser og Smit Hanab står for at svejse gasrørene sammen, inden de lægges i jorden parallelt med den eksisterende gasledning.

 

Sikker forsyning når dansk produktion klinger af
Gasrøret skal sammen med den kommende kompressorstation i Egtved forøge kapaciteten i gastransmissionsnettet, så danske og svenske forbrugere også kan få naturgas, når produktionen af naturgas i den danske del af Nordsøen klinger af.

Udvidelsen af naturgasnettet vil desuden sikre, at forsyningssikkerheden øges, da udbygningen fører til, at der er flere kilder og leverandører, der kan levere gas til Danmark, ligesom konkurrencen på gasmarkedet forstærkes til gavn for forbrugerne.

Du kan læse mere om gasrøret og kompressorstationen på www.energinet.dk/ellund-egtved, og på www.energinet.dk/nyhedsbrev kan du tilmelde dig vores elektroniske nyhedsbrev og følge det store anlægsprojekt.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.