Film sætter fokus på bløde trafikanter og lastbilers blinde vinkler

Af Sanne Safarkhanlou

Lastbiler med store gasrør, børn på cykler, højresving og blinde vinkler...

Det er ingredienserne i en ny film, som Energinet.dk lige nu er i gang med at markedsføre overfor skoler, børn og forældre, der bor og færdes i området langs den kommende gasledning mellem Egtved og Frøslev ved grænsen.

Filmen er produceret af den hollandske anlægsentreprenør Visser & Smit Hanab og ligger her. Her har seerne også mulighed for at deltage i en konkurrence og vinde en iPad, hvis de svarer på to spørgsmål om projektet. 

Materiale til skoler
Filmen er på hollandsk og tekstet på dansk, men det ændrer ikke på det vigtige budskab om blinde vinkler og højresving:
- Filmen er højaktuel, fordi det er lige nu, at gasrørene bliver fragtet fra havnen i Aabenraa og ud til de rørlagerpladser, vi har etableret langs traceet. Jeg håber, at vi med filmen kan medvirke til at sætte fokus på trafiksikkerheden for store og små, siger Nina Vendelboe, projektleder for gasrørledningen.

Samlet set skal der fragtes ca. 6000 gasrør, der hver især ca. 17 meter lange. Rørene er så tunge, at en enkelt lastbil kun kan køre med ca. ni rør, så det bliver samlet set omkring 700 transporter.

Foruden filmen og konkurrencen er der også  produceret postkort og plakater, der vil blive uddelt til skoler i håb om, at det vil give anledning til en snak om trafiksikkerhed.

Hvis du har lyst til at følge med i gas-projektet, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.