Energinet.dk med i ny europæisk markedsplatform til gastransport

16 europæiske gassystemansvarlige selskaber, heriblandt ENerginet.dk, har i dag underskrevet en aftale om at etablere fælles platform.

Energinet.dk i Danmark og de gassystemansvarlige selskaber i Tyskland, Frankrig, Belgien og Holland etablerer 1. april 2013 en fælles, europæisk platform, hvor gasselskaber kan købe kapacitet i gasnettet til transport af gas på tværs af de fem lande.

De 17 selskaber bag den nye markedsplatform underskrev i dag en aftale (Memorandum of Understanding) i Amsterdam. Den nye platform vil gøre det nemmere for gasselskaberne at købe kapacitet i gasnettet til transport af gas på tværs af de fem europæiske lande. Andre lande vil blive inviteret med i den fælles markedsplatform.

For Danmarks vedkommende vil den nye europæiske platform afløse Link4Hubs, som Energinet.dk har etableret i samarbejde med Gasunie og GTS.
Læs mere her.  

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.