Energinet.dk køber syv reaktorer

ABB leverer reaktorer til Kassø-Tjele projektet og Lillebælt-forskønnelse

Energinet.dk har underskrevet en kontrakt med ABB A/S om levering af i alt syv reaktorer.

Fem af reaktorerne skal bruges i forbindelse med den nye elforbindelse mellem Kassø og Tjele. Reaktorerne skal opstilles på station Revsing, station Askær og på station Tjele. De to resterende reaktorer skal anvendes i forbindelse med forskønnelsesprojektet ved Lillebælt, hvor de eksisterende luftledninger skal erstattes med kabler.

En reaktor indsættes i nettet for at styre spændingen. Et kabel i jorden eller på havbunden virker også som en kondensator i nettet. For at korrigere for konden-satorvirkningen indsættes reaktorer, der er store spoler på størrelse med trans-formere.
Kontraktsummen på de syv reaktorer er ca. 94 mio. kr.

Alle reaktorer skal fremstilles på ABB´s transformerfabrik i Ludvika i Sverige.

Første reaktor skal leveres til Station Revsing i foråret 2013.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.