Kapacitet på elforbindelser til Tyskland hæves

Energinet.dk og den tyske TSO TenneT hæver overføringsevnen på elforbindelser mellem Jylland og Nordtyskland.

Efter diverse ombygninger på 400 kV og 220 kV-forbindelserne over den dansk-tyske grænse er det nu meddelt markedet, at der fra den 1. september 2012 bliver øgede muligheder for at importere el fra syd, idet den maksimale importkapacitet hæves til 1500 MW mod i dag 950 MW. Den 1. oktober 2012 hæves også den maksimale eksportkapacitet, nemlig fra i dag 1500 MW til 1780 MW.
 
- Forøgelse af kapaciteten på forbindelserne til udlandet er en grundlæggende forudsætning for forsyningssikkerheden i det danske elsystem, hvor 50% af elforbruget i 2020 vil være baseret på vindkraft. En stor udvekslingskapacitet er også afgørende for konkurrencen på det internationale elmarked og dermed til gavn for både forbrugere og for den danske energiproduktion som helhed, siger systemdriftsdirektør Jens Møller Birkebæk, Energinet.dk.
 

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.