Energitilsynet: Stort fremskridt for gennemsigtighed for det danske naturgasmarked

Webplatform sikrer, at markedsrelevant information offentliggøres effektivt og rettidigt.

I dag er første fase af introduktionen af en webplatform, der styrker gennemsigtigheden på det danske gasmarked, blevet afsluttet. Platformen skal sikre, at markedsrelevant information på det danske engrosmarked, kan blive offentliggjort på effektiv og rettidig vis.
Det danske gas-transmissionsselskab, Energinet.dk, har etableret platformen i tæt samarbejde med ejere af produktionsfaciliteter og infrastruktur i den danske Nordsø – Mærsk Olie & Gas, Dong Energy, Shell, Nordsøfonden – og den danske gasbørs Nord Pool Gas. Platformen er udarbejdet under tilsyn af Sekretariatet for Energitilsynet.

Webplatformen kan allerede nu anvendes.  Energinet.dk og Sekretariatet for Energitilsynet forventer, at platformen, der skal bidrage til markant større gennemsigtighed, er afsluttet og alle funktioner tilgængelige fra oktober 2012.

Jeppe Danø, kontorchef i Engros og Transmission i Sekretariatet for Energitilsynet, siger:
- Vi er meget tilfredse med den konstruktive tilgang til projektet, vi har oplevet fra markedsaktørerne. Kvaliteten af projektets resultater er meget høj, og det skyldes i høj grad den viden og erfaring som markedsaktørende har tilført projektet. Det glæder os, at Danmark kan være et af de første lande, der introducerer en webplatform for gasmarkedet; en platform, der kan tilføre mere gennemsigtighed til markedet.

Platformen er tilgængelig på https://gasmarketmessage.dk

Kontakt
Kontorchef Jeppe Danø, Energitilsynet, tlf.: 41 71 54 04
Markedsudviklingschef Pia Hammerum Nielsen, Energinet.dk, tlf.: 23 33 87 19.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.