Nordiske elforbindelser skal fortsat udbygges

De nordiske TSO’ere vil i fællesskab satse på fortsat at udbygge elforbindelserne mellem landene.

Det fremgår af den nye nordiske netinvesteringsplan, som netop er blevet præsenteret for de nordiske energiministre.

- Udbygning af elforbindelserne mellem de nordiske lande og mellem de nordiske lande og det kontinentale Europa er af afgørende betydning for at sikre, at vi i Norden kan nå vores mål for vedvarende energi, samtidig med at vi opretholder forsyningssikkerheden og sikrer velfungerende markeder, siger økonom Christoffer Rasch, Energinet.dk.
 
Frem til 2022 planlægger de nordiske TSO’er at investere omkring 11 mia. euro i elektriske forbindelser, som er af betydning for Norden og Europa. I alt otte nye transnationale elforbindelser er på tegnebrættet.

Det nordiske samarbejde om udvikling af eltransmissionsnettene finder sted i en regional gruppe under den europæiske samarbejdsorganisation ENTSO-E.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.