Energiministre: Infrastruktur skal på plads

Ti lande omkring Nordsøen diskuterede vindenergi og investeringer i offshore-møller. Energinet.dk har bidraget til analyse, der peger på, at landene med fordel kan sammentænkte havmølleparker og udenlandsforbindelser.

Ministre fra ti lande omkring Nordsøen, herunder den danske klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard, mødtes mandag 3. december i Bruxelles for at diskuttere fordelene ved et integreret havmøllenet.

Repræsentanter fra de ti lande har lavet en fælles rapport, der peger på, at landene med fordel kan forbinde nationale havmølleparker og udenlandsforbindelser i stedet for at tænke på rene nationale løsninger.

I en pressemeddelelse anerkender ministrene, at infrastruktur mellem landene skal være på plads.

I stedet for ensidige forbindelser fra nationale havmølleparker til kysten samt rene udenlandsforbindelser mellem landene kan de to ting tænkes sammen og åbne nye muligheder, der kan være bedre samfundsøkonomiske løsninger, lyder budskabet i pressemeddelelsen.

Energinet.dk har været i tæt samarbejde med danske myndigheder og internationale samarbejdspartnere om analyseprojektet.

Links til den engelske pressemeddelelse og rapport, delrapporter mv. findes her på siden.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.