Energinet.dk køber alle aktier i nordisk gasbørs

Energinet.dk har i dag købt 50 procent af aktierne i den nordiske gasbørs Nord Pool Gas af Nord Pool Spot og er nu eneejer af Nord Pool Gas.

Energinet.dk køber Nord Pool Spots aktier i Nord Pool Gas, og Energinet.dk er nu eneejer af den nordiske gasbørs. Købet træder i kraft 17. december. Indtil i dag ejede Nord Pool Spot og Energinet.dk hver 50 procent af aktierne.

Handlen er godkendt af klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Energinet.dk vil med købet forstærke sin deltagelse på det nordiske gasmarked.  Forudsætningen for et marked er en velfungerende gasbørs, forklarer Torben Brabo, direktør i Energinet.dk’s gasdivision.

”Med Energinet.dk’s ejerskab af Nord Pool Gas vil vi sikre, at den strategiske udvikling af gasbørsen tager de rigtige konkurrencemæssige skridt i forhold til det regionale markeds behov”, siger han.

Mikael Lundin, administrerende direktør i Nord Pool Spot siger:
”Nord Pool Spot vil fokusere på kerneforretningen. Nord Pool Spot driver det førende elmarked i Europa, og vi vil fortsætte vores udvikling inden for el, så vi kan levere et stærkt og effektivt day-ahead og intraday marked til vores medlemmer.

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.